9. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Skvělý recept na tradiční české knedlíky se sladkou a ovocnou švestkovou omáčkou. Perfektní kombinace nadýchaných knedlíků a lahodné omáčky z čerstvých švestek, která potěší chuťové buňky každého gurmána. Podívejte se na jednoduchý postup, jak připravit tento lahodný pokrm doma!
Suroviny
- 500g brambor
- 250g hladké mouky
- 1 vejce
- špetka soli
- 500g švestek
- 100g cukru
- skořice
- lžíce másla
Postup
- Oloupeme brambory, uvaříme je ve slané vodě a propasírujeme je.
- Přidáme mouku, vejce a špetku soli a vypracujeme hladké těsto.
- Z těsta vytvoříme váleček a z něj nakrájíme menší kousky, které utvarujeme do tvaru knedlíků.
- Knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě, až vyplavou na hladinu.
- Mezitím si na pánvi rozpustíme máslo a přidáme na čtvrtiny nakrájené švestky, cukr a skořici.
- Vše povaříme do zhoustnutí omáčky.
- Hotové knedlíky podáváme s švestkovou omáčkou.