9. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
Koleno na pivě se zelím
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš ⁤recept ‍na tradiční koleno na pivě se zelím. Tento lahodný pokrm ‌je ‌oblíbený pro⁢ svou šťavnatost a bohatou chuť. ⁣Připravte si ho doma‍ a užijte‌ si lahodnou kombinaci ⁣masitého⁣ kolene, křupavého zelí ​a aromatického piva. Ideální pokrm pro večeři s přáteli nebo jako nedělní⁢ oběd. S naším receptem ​budete jistě nadšení!

Suroviny

  • 1 kg vepřového kolena
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 400 g ‍kysaného zelí
  • 500 ml ​piva
  • olej‌ na smažení
  • koření – majoránka,‍ kmín, pepř,‍ sůl

Postup

  1. Koleno omyjeme, osušíme a nakrájíme na ⁢menší kusy.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na⁣ drobné kousky.
  3. V kastrolu rozehřejeme olej a osmažíme na něm cibuli a česnek.
  4. Přidáme ⁣nakrájené kusy masa a orestujeme je z⁢ každé strany.
  5. Přilijeme pivo, přidáme koření podle ⁢chuti a necháme vařit ‌asi ⁣1,5 hodiny na‌ mírném ohni.
  6. Přidáme kysané zelí ‌a ‌vaříme dalších 30 minut.
  7. Pokud je omáčka​ příliš řídká, můžeme ‌ji zahustit trochou mouky nebo ⁤škrobu rozmíchaného⁤ ve vodě.
  8. Po uvaření můžeme pokrm ozdobit nasekanou⁤ petrželkou‌ a servírovat s chlébem ⁤nebo knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *