8. 4. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Grilovaný portobello s fazolemi a pestem.
zdroj: Recepty 24/7

Grilovaný portobello s fazolemi a pestem je lahodná a zdravá vegeatriánská pochoutka plná chutí. Grilovaný plát portobella je podáván s restovanými fazolemi a lahodným pestem, který dodá každému soustu intenzivní bylinkovou chuť. Tento recept je skvělou volbou pro všechny milovníky hub a bylinek. Vyzkoušejte ho a jistě nebudete litovat!

Suroviny

  • 2 velké portobello houby
  • 1 plechovka fazolí (černé fazole nebo fazole pinto)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
  • čerstvě mletý černý pepř a sůl
  • čerstvá bazalka pro ozdobu

Postup

  1. Grilujte portobello houby na rozpáleném grilu asi 5 minut z každé strany, dokud nejsou měkké.
  2. V míse smíchejte fazole s olivovým olejem, česnekem, solí a pepřem.
  3. Přeneste grilované houby na talíř a naplňte je směsí fazolí.
  4. Na závěr ozdobte čerstvou bazalkou a podávejte jako teplý oběd nebo večeři.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *