8. 4. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Hrnčekový chana masala curry
zdroj: Recepty 24/7

Hrnčekový chana masala curry je jednoduchý a chutný indický recept, který si zamilujete. Tento lahodný pokrm je připravený z kuličkových cizrny, smíchaných s aromatickými indickými kořením a kořeněnou rajčatovou omáčkou. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si exotickou dochuť do své každodenní kuchyně.

Suroviny

  • 1 hrnek suchých cizrny
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 rajče
  • 1 lžíce zázvorové pasty
  • 1 lžička garam masala koření
  • 1 lžička kurkumy
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá petrželka na ozdobu

Postup

  1. Ve velkém hrnci vaříme cizrnu ve vodě dokud není měkká.
  2. Na pánvi si osmahneme na oleji cibuli, česnek a rajče nakrájené najemno, přidáme zázvorovou pastu a koření.
  3. Přidáme osmahnutou směs ke vařící se cizrně a necháme provařit pár minut.
  4. Pokud je směs příliš hustá, přilijeme trochu vody.
  5. Osolíme a opepříme podle chuti.
  6. Před podáváním posypeme nastrouhanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *