8. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Argentinské empanady s masovou nádivkou
zdroj: Recepty 24/7

Argentinské empanady s masovou nádivkou jsou lahodnými chutěmi Latinské Ameriky, které vás okouzlí dokonalou kombinací křupavého těsta a šťavnaté masové nádivky. Naučte se připravit tyto tradiční argentinské lahůdky a užijte si chuťový zážitek plný exotických koření a čerstvých bylinek. Navštivte náš recept a pusťte se do vaření!

Suroviny

  • 300g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 1 paprika
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička pimentón (mletá paprika)
  • 1/2 lžičky kmínu
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olivový olej
  • roláda na cesto
  • vajíčko na potretie

Postup

  1. Na panvici rozpálte olej a orestujte na ňom najemno nasekanú cibuľu a cesnak.
  2. Pridajte na kostičky nakrájenú papriku a hovädzie mäso nakrájané na drobné kúsky.
  3. Za občasného miešania orestujte mäso dozlatista.
  4. Pridajte k mäsu pimentón, kmín, soľ a korenie a dobre premiešajte.
  5. Varte zmes asi 5 – 10 minút, aby sa všetky chute prepojili.
  6. Vytiahnite z panvice a nechajte vychladnúť.
  7. Roládu na cesto nakrájajte na kruhy a do stredu každého dajte lyžicu mäsovej nádivky.
  8. Zrolujte a zatvorte okraje cesta.
  9. Postavte na plech vyložený papierom na pečenie a potrite vajíčkom.
  10. Piečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 20-25 minút, kým empanady nezískajú zlatohnedú farbu.
  11. Podávajte teplé a doplňte podľa potreby omáčkou. Dobrú chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *