8. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinské empanady s masovou nádivkou jsou lahodnými chutěmi Latinské Ameriky, které vás okouzlí dokonalou kombinací křupavého těsta a šťavnaté masové nádivky. Naučte se připravit tyto tradiční argentinské lahůdky a užijte si chuťový zážitek plný exotických koření a čerstvých bylinek. Navštivte náš recept a pusťte se do vaření!
Suroviny
- 300g hovězího masa
- 1 cibule
- 1 paprika
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička pimentón (mletá paprika)
- 1/2 lžičky kmínu
- soľ a korenie podľa chuti
- olivový olej
- roláda na cesto
- vajíčko na potretie
Postup
- Na panvici rozpálte olej a orestujte na ňom najemno nasekanú cibuľu a cesnak.
- Pridajte na kostičky nakrájenú papriku a hovädzie mäso nakrájané na drobné kúsky.
- Za občasného miešania orestujte mäso dozlatista.
- Pridajte k mäsu pimentón, kmín, soľ a korenie a dobre premiešajte.
- Varte zmes asi 5 – 10 minút, aby sa všetky chute prepojili.
- Vytiahnite z panvice a nechajte vychladnúť.
- Roládu na cesto nakrájajte na kruhy a do stredu každého dajte lyžicu mäsovej nádivky.
- Zrolujte a zatvorte okraje cesta.
- Postavte na plech vyložený papierom na pečenie a potrite vajíčkom.
- Piečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 20-25 minút, kým empanady nezískajú zlatohnedú farbu.
- Podávajte teplé a doplňte podľa potreby omáčkou. Dobrú chuť!