Vyzkoušejte tento lahodný veganský recept na chilli s čočkou, který je plný chutí a zdravých surovin. Tato jídelna alternativa tradičnímu chilli con carne je rychle připravena a skvělá na studené zimní dny. Zkuste si připravit toto lahodné jídlo plné bílkovin a vlákniny ještě dnes!
Suroviny
- 1 šálek červené čočky
- 1 veľká cibuľa, nakrájaná na kocky
- 3 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 veľká paprika, nakrájaná na kocky
- 1 konzerva fazule, opláchnutá a scedená
- 1 konzerva nakrájaných paradajok
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 1 lyžica mletej papriky
- 1 lyžica korenia chilli
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Olej na smaženie
Postup
- Čočku prepláchnite pod teplou vodou a nechajte ju namočenú aspoň 30 minút.
- Na panvici si rozpálte olej a orestujte cibuľu, cesnak a papriku, až kým nezmäknú.
- Pridajte opláchnutú a scedenú fazuľu a pokračujte v smažení.
- Potom pridajte nakrájané paradajky, pretlak, mletú papriku, korenie chilli, soľ a korenie.
- Nezabudnite aj na čočku, ktorú ste namočili, pridajte ju do hrnca aj s vodou, v ktorej bola namočená.
- Povarte na miernom ohni asi 20 – 25 minút, až kým sa všetky chute spoja a získate hustejšiu konzistenciu.
- Servírujte teplé s plátkom čerstvého chleba alebo ryže.