8. 4. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Dahl s bramborem a hráškem
zdroj: Recepty 24/7

Dahl s bramborem a hráškem je lahodná a zdravá indická vegetariánská chuťovka. Tento recept kombinuje aromatické koření, červenou čočku, brambory a hrášek, které vytvoří bohatou a lahodnou omáčku. Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept na dahl, který se hodí jako hlavní jídlo nebo příloha k jídlu.

Suroviny

  • 1 šálek červených čoček
  • 2 brambory
  • 1 šálek zmrazeného hrášku
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 400 ml kokosového mléka
  • Soľ a pepř podle chuti

Postup

  1. Lentils sailā (červené čočky) nechte přes noc namočit, nebo vařte podle návodu na balení.
  2. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Na pánvi osmahněte na oleji cibuli a česnek, přidejte brambory a restujte asi 5 minut.
  3. Přidejte mleté kurkum, kmín a koriandr a krátce restujte.
  4. Přidejte zmrazený hrášek a osmahněte ho spolu s ostatními surovinami.
  5. Přidejte vařené lentils a zalijte vším kokosovým mlékem. Vařte asi 15-20 minut, dokud se brambory nezměknou.
  6. Osolte a opepřete podle chuti.

Tento lahodný vegetariánský pokrm můžete podávat s rýží nebo naan chlebem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *