8. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizotto s hříbky a parmazánem
zdroj: Recepty 24/7

Šťavnaté rizotto s hříbky a parmazánem je lahodná italská specialita, která okouzlí vaše chuťové buňky. Díky kombinaci krémové rýže, aromatických hříbků a lahodného parmazánu se jedná o skvělou volbu pro každého milovníka dobrého jídla. S tímto receptem rizotta si snadno připravíte lahodnou večeři plnou chuti a vůně, která potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i vaše hladové bříško. Užijte si kouzlo italské kuchyně a dejte svému tělu to nejlepší!

Suroviny

  • 300g rýže arborio
  • 200g čerstvých hříbků
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 750ml zeleninového vývaru
  • 100g parmazánu
  • Soľ, čerstvě mletý pepř

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte na plátky nakrájené hříbky a dusíme asi 5 minut.
  3. Přidejte rýži a nechte ji krátce osmahnout. Postupně přilévejte vývar a vařte do měkka.
  4. Před podáváním vmíchejte nastrouhaný parmazán a dochutíme solí a pepřem podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *