8. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Šťavnaté rizotto s hříbky a parmazánem je lahodná italská specialita, která okouzlí vaše chuťové buňky. Díky kombinaci krémové rýže, aromatických hříbků a lahodného parmazánu se jedná o skvělou volbu pro každého milovníka dobrého jídla. S tímto receptem rizotta si snadno připravíte lahodnou večeři plnou chuti a vůně, která potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i vaše hladové bříško. Užijte si kouzlo italské kuchyně a dejte svému tělu to nejlepší!
Suroviny
- 300g rýže arborio
- 200g čerstvých hříbků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 750ml zeleninového vývaru
- 100g parmazánu
- Soľ, čerstvě mletý pepř
Postup
- Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte na plátky nakrájené hříbky a dusíme asi 5 minut.
- Přidejte rýži a nechte ji krátce osmahnout. Postupně přilévejte vývar a vařte do měkka.
- Před podáváním vmíchejte nastrouhaný parmazán a dochutíme solí a pepřem podle chuti.