8. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodnou italskou klasiku s naším receptem na špagety carbonara s křupavou pancettou. Tento jednoduchý, ale bohatý pokrm váš jistě potěší svou lahodnou chuťovou kombinací. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si tuto lahůdku doma!
Suroviny
- 250g sušené těstoviny (nejlépe špagety)
- 100g pancetty
- 3 vajíčka
- 50g Parmezánu
- sůl
- pepř
Postup
- Na rozpálené pánvi opečeme nakrájenou pancettu, až z ní vytéká tuk. Odložíme stranou.
- V hrnci uvaříme těstoviny al dente podle návodu na obalu.
- V míse smícháme vajíčka, nastrouhaný Parmezán, sůl a pepř.
- Přidáme uvařené a sceděné těstoviny do pánve s pancettou a promícháme.
- Poté rychle vmícháme směs vajíček a Parmezánu, která se těstovinám zahřeje a vytvoří krémovou omáčku.
- Případně osolíme a opepříme podle chuti.
- Servírujeme ihned posypané čerstvě nasekanou petrželkou.