8. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Carbonara pasta s pancettou.
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodnou italskou klasiku s naším receptem na špagety carbonara s křupavou pancettou. Tento jednoduchý, ale bohatý pokrm váš jistě potěší svou lahodnou chuťovou kombinací. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si tuto lahůdku doma!

Suroviny

  • 250g sušené těstoviny (nejlépe špagety)
  • 100g pancetty
  • 3 vajíčka
  • 50g Parmezánu
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Na rozpálené pánvi opečeme nakrájenou pancettu, až z ní vytéká tuk. Odložíme stranou.
  2. V hrnci uvaříme těstoviny al dente podle návodu na obalu.
  3. V míse smícháme vajíčka, nastrouhaný Parmezán, sůl a pepř.
  4. Přidáme uvařené a sceděné těstoviny do pánve s pancettou a promícháme.
  5. Poté rychle vmícháme směs vajíček a Parmezánu, která se těstovinám zahřeje a vytvoří krémovou omáčku.
  6. Případně osolíme a opepříme podle chuti.
  7. Servírujeme ihned posypané čerstvě nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *