7. 4. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Veganské lasagne s luštěninami a špenátem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte šťavnatou a lahodnou veganskou variantu tradiční italské lasagne s luštěninami a špenátem. Tento recept plný bílkovin a živin je skvělou alternativou pro všechny milovníky italské kuchyně, kteří chtějí užívat jídlo bez masa. Připravte si ho doma a nechte se okouzlit bohatými chutěmi a vůněmi.

Suroviny

  • 250g sušených lasagní
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 400g rajčatového základu
  • 400g směsi luštěnin (čočka, fazole, cizrna)
  • 250g čerstvého špenátu
  • 200ml rostlinné smetany
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky sušeného bazalky
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Luštěniny namočte a uvařte dle návodu na obalu. Odstavte.
  2. Na pánvi si na olivovém oleji orestujte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  3. Přidejte rajčatový základ, promíchejte a nechte povařit asi 10 minut.
  4. Přidejte uvařené luštěniny, smetanu a bazalku. Osolte a opepřete dle chuti. Zamíchejte a nechte krátce povařit.
  5. Pokud má směs příliš hustou konzistenci, přidejte trochu vody nebo rostlinného mléka.
  6. V menší troubě postupně vrstvěte luštěniny se špenátem a sušenými lasagnemi. Poslední vrstvu zakončete směsí luštěnin.
  7. Lasagne dejte péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia a pečte asi 30-40 minut, dokud nejsou lasagně měkké.
  8. Po vychladnutí můžete posypat nasekanou čerstvou petrželkou a podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *