7. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s kuřecím masem a houbami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na lahodné italské risotto s kuřecím masem a houbami. Tato pokrm je jednoduchý na přípravu a skvěle chutná. Zaručeně si ho zamilujete! Sledujte naše kroky a připravte si dokonalé risotto plné chuti a vůně.

Suroviny:

  • 250g rýže na risotto
  • 400g kuřecí prsa
  • 200g žampionů
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce bílého vína
  • 600ml kuřecího vývaru
  • sůl, pepř, petržel na dochucení

Postup:

  1. Nejprve si připravte všechny suroviny – nakrájejte kuřecí maso na menší kousky, žampiony na plátky, cibuli a česnek na jemnou kostku.
  2. Na pánvi rozehřejte máslo a olej a osmahněte na něm cibuli a česnek.
  3. Přidejte kuřecí maso a smažte ho dozlatova. Poté přidejte žampiony a míchejte, dokud nezměknou.
  4. Přidejte rýži a zalijte bílým vínem. Míchejte, dokud víno nevypaří.
  5. Postupně přilévejte horký kuřecí vývar, přibližně 100ml najednou, a vařte na středním plameni za občasného míchání. Přilijte další vývar, až je rýže měkká a má krémovitou konzistenci.
  6. Po dochucení solí a pepřem můžete přidat nasekanou petržel a hotové risotto podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *