7. 4. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Tofu s čínskými houbami a sojovou omáčkou.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné tofu s čínskými houbami a sojovou omáčkou recept, který vám přinese lahodné kombinace chutí a exotických vůní. Tofu absorbuje bohatou chuť sojové omáčky a houby dodají jemnou texturu. Skvělá volba pro všechny milovníky asijské kuchyně!

Suroviny

  • 200g tofu
  • 50g sušených čínských hub
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Čínské houby namočte do teplé vody a nechte změknout.
  2. Ve větší pánvi rozehřejte olej a osmažte nakrájený tofu do zlatova.
  3. Přidejte nakrájený česnek a nechte krátce osmažit.
  4. Přidejte namočené čínské houby a smažte dalších pár minut.
  5. Přidejte sojovou omáčku a promíchejte.
  6. Rozmíchejte kukuřičný škrob se šťávou a přilijte k tofu, nechte zhoustnout omáčku.
  7. Pochutnejte si s rýží nebo jinou přílohou podle vaší chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *