7. 4. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Tikka masala na kuřecím masu je tradiční indické jídlo plné exotických koření a chutí. Naučte se, jak snadno připravit tento lahodný pokrm doma a okuřte svou kuchyni vůní Orientu. S naším receptem na tikka masala si jistě pochutnáte!
Suroviny
- 500g kuřecího masa nakrájeného na kousky
- 1 cibule nakrájená na drobné kousky
- 3 stroužky česneku nakrájené na drobné kousky
- 1 lžíce čerstvého zázvoru nastrouhaného
- 2 lžičky garam masaly
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 400g rajčat ze plechovky
- 200ml smetany ke šlehání
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá nať koriandru na ozdobení
Postup
- Na pánvi opečeme kuřecí maso dozlatova a odložíme stranou.
- Do pánve přidáme cibuli a restujeme, dokud nebude sklovitá.
- Přidáme česnek, zázvor, garam masalu, kurkumu, kmín a mletou papriku. Vše smícháme a restujeme zhruba minutu, dokud se nezačne vůněchovat.
- Poté přidáme rajčata ze plechovky a přivedeme k varu. Vaříme zhruba 10 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- Pomocí mixéru rozmixujeme omáčku na jemnou konzistenci.
- Přilijeme smetanu ke šlehání a promícháme, dokud se nám nevytvoří hladká omáčka.
- Znovu přidáme opečené kuřecí maso, podle chuti osolíme a opepříme.
- Podáváme s čerstvou nati koriandru a na příloze například s rýží nebo indickým chlebem naan.