7. 4. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Tikka masala na kuřecím masu
zdroj: Recepty 24/7

Tikka masala na kuřecím masu je tradiční indické jídlo plné exotických koření a chutí. Naučte se, jak snadno připravit tento lahodný pokrm doma a okuřte svou kuchyni vůní Orientu. S naším receptem na tikka masala si jistě pochutnáte!

Suroviny

  • 500g kuřecího masa nakrájeného na kousky
  • 1 cibule nakrájená na drobné kousky
  • 3 stroužky česneku nakrájené na drobné kousky
  • 1 lžíce čerstvého zázvoru nastrouhaného
  • 2 lžičky garam masaly
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 400g rajčat ze plechovky
  • 200ml smetany ke šlehání
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá nať koriandru na ozdobení

Postup

  1. Na pánvi opečeme kuřecí maso dozlatova a odložíme stranou.
  2. Do pánve přidáme cibuli a restujeme, dokud nebude sklovitá.
  3. Přidáme česnek, zázvor, garam masalu, kurkumu, kmín a mletou papriku. Vše smícháme a restujeme zhruba minutu, dokud se nezačne vůněchovat.
  4. Poté přidáme rajčata ze plechovky a přivedeme k varu. Vaříme zhruba 10 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  5. Pomocí mixéru rozmixujeme omáčku na jemnou konzistenci.
  6. Přilijeme smetanu ke šlehání a promícháme, dokud se nám nevytvoří hladká omáčka.
  7. Znovu přidáme opečené kuřecí maso, podle chuti osolíme a opepříme.
  8. Podáváme s čerstvou nati koriandru a na příloze například s rýží nebo indickým chlebem naan.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *