7. 4. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Kulajda bez vajec a bíléj polevky
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na tradiční kulajdu bez vajec a bílé polevky. Sýrováchu nakyslo zelja a bramborovou kaši zalijeme šťavnatým vývarem a dochutíme koprkem. Skvělá chuťovka na chladné dny.

Suroviny

  • 750g brambor
  • 1 cibule
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 200ml smetany ke šlehání
  • 100g houby (ideálně sušené houby namočené v horké vodě)
  • petržel
  • sůl, pepř

Postup

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme je ve vývaru společně s nakrájenou cibulí. Vaříme, dokud brambory nezměknou.
  2. Přidáme nakrájené houby a vaříme asi dalších 10 minut.
  3. Poté přilijeme smetanu a necháme vařit dalších pár minut. Přidáme petržel a dochutíme solí a pepřem.
  4. Po krátkém provaření je hotovo a můžeme servírovat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *