7. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Ceviche z mořských plodů.
zdroj: Recepty 24/7

Osvěžující ceviche z mořských plodů je skvělým receptem pro letní období. Syrové mořské plody jsou naloženy v citrónové šťávě, spolu s čerstvým koriandrem, chilli papričkou a cibulí. Tento lahodný pokrm je ideální jako lehká a chutná předkrm nebo hlavní chod. Vyzkoušejte tento recept a okusťte nádech moře ve vaší kuchyni!

Suroviny

  • 250g čerstvých mořských plodů (krevety, kalamáry, mušle)
  • 1 cibule
  • 2 rajčata
  • 1 limetka
  • 1 chilli paprička
  • čerstvá koriandr
  • sůl a pepř

Postup

  1. Mořské plody očistíme a nakrájíme na menší kousky.
  2. Cibuli nakrájíme na tenké plátky, rajčata na drobné kostičky a chilli papričku na jemné kolečka.
  3. V míse smícháme mořské plody, cibuli, rajčata a chilli papričku.
  4. Přilijeme šťávu z limety, nasekaný koriandr a dochutíme solí a pepřem.
  5. Směs dobře promícháme a necháme v chladničce minimálně 30 minut odležet, aby chutě pěkně zkombinovaly.
  6. Ceviche podáváme chlazené jako lahodnou předkrmovou pochoutku.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *