7. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
Jelení guláš s knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Originální recept ⁣na lahodný jelení guláš​ s domácími knedlíky. Vychutnejte si tradiční chutě na talíři plném ⁢aromatických⁤ koření a šťavnatého masa. Skvělá chuť pro milovníky‌ tradiční české⁤ kuchyně. ⁢

Suroviny

  • 700g jeleního‌ masa ⁢nakrájeného na ⁢kostky
  • 2 cibule ‍nakrájené na ⁣drobné kousky
  • 3 stroužky ⁤česneku ⁢jemně⁣ nasekané
  • 2 lžíce oleje
  • 2 ⁤lžíce koření na guláš
  • 1 ⁤lžíce mleté‍ papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 400 ml hovězího ‌vývaru
  • 200 ml ​červeného ‍vína
  • Sůl​ a pepř podle ‍chuti

Postup

  1. V rendlíku ⁣rozehřejeme ​olej a ⁤orestujeme na něm⁣ cibuli ​dozlatova.
  2. Přidáme⁣ česnek a ‌jelení maso‌ a restujeme, dokud maso⁤ nezezlátne ze⁤ všech ​stran.
  3. Přisypeme koření na guláš, ⁤mletou papriku⁢ a kmín⁣ a‌ osolíme⁢ a opepříme podle ​chuti.
  4. Zalijeme hovězím vývarem a​ červeným vínem a ⁢necháme dusit na mírném ohni⁤ asi 1,5 ‍hodiny, dokud ⁢maso hezky změkne.
  5. Pokud je guláš příliš řídký,‍ můžeme ho zahustit trochou smetany rozmíchané‌ s trochou hladké mouky.
  6. Servírujeme s houskovým knedlíkem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *