7. 4. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Ryžový pilaf s masem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na ryžový pilaf s masem, který skvěle zasytí celou rodinu. Tento tradiční jídlo je plný bohatých chutí a aromatických bylinek, které ho udělají neodolatelným. S přídavkem masa se jedná o výživný a vydatný pokrm, který si zamilujete. Sledujte náš jednoduchý recept a nechte se unést vůní a chutí orientální kuchyně.

Suroviny

  • 1 šálek dlouhozrnné rýže
  • 400 g masa (hovězí, vepřové nebo kuřecí)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 1 paprika
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky pepře
  • ½ lžičky kari koření
  • 3 šálky vody

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli, česnek, nakrájenou mrkev a papriku.
  2. Přidejte nakrájené maso a opékejte ho dozlatova.
  3. Poté přidejte omytou rýži a restujte ji asi 2 minuty, dokud rýže nezačne lehce hnědnout.
  4. Přidejte koření, zalijte vodou a zakryjte poklicí.
  5. Nechejte vařit na mírném ohni asi 20 minut, než rýže vsákne veškerou vodu.
  6. Pilaf můžete podávat samostatně nebo jako přílohu k masovému jídlu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *