7. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na chutné kuřecí empanady s osvěžující chimichurri salsou, která dodá jídlu neskutečnou chuť! Skvělá kombinace křupavého těsta a šťavnatého kuřecího masa určitě potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento recept a nadchněte své blízké pořádnou lahůdkou!
Suroviny:
- 500g kuřecího masa nakrájeného na kostky
- 1 cibule nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku utlučené
- 1 červená paprika nakrájená na kousky
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička kmínu
- Sůl a pepř podle chuti
- 250g plátkového těsta
- 1 vejce na potření
Postup:
- Na pánvi zpřejte trochu oleje a osmahněte cibuli a česnek.
- Přidejte kuřecí maso a smažte ho, dokud není zlatě hnědé.
- Přidejte do masa papriku, koriandr, kmín, sůl a pepř. Vše promíchejte a nechte chvíli vařit.
- Rozválejte plátkové těsto a nakrájejte ho na menší čtverce.
- Na každý čtvereček dejte lžíci směsi z masa a zabalením je do tvaru empanady.
- Okraj empanady pokrájejte vidličkou a potřete vejcem.
- Pečte empanady v troubě vyhřáté na 180°C asi 20 minut, dokud nejsou zlatě hnědé.
Chimichurri salsa:
- 1 hrnek nasekané petržele
- 3 stroužky utlučeného česneku
- 1/2 hrnku olivového oleje
- 3 lžíce octa
- 1 lžička čerstvě nasekaného oregana
- Sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Pro chimichurri salsu smíchejte petržel, česnek, oregano, sůl, pepř, ocet a olej. Vše dobře promíchejte.
- Salsu podávejte s teplými kuřecími empanadami.