6. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Kimchi je tradiční korejská kvašená zelenina plná chutí a vůní. Naučte se připravit tento lahodný pokrm doma a objevte tajemství jeho pikantního a osvěžujícího aroma. Sledujte náš recept a vyzkoušejte si připravit vlastní domácí kimchi jako skutečný Korejec!
Suroviny
- 1 hlávka zelí napa (1000g)
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 2 cm kousek zázvoru, nastrouhaný
- 3 lžíce soli
- 1 lžíce cukru
- 4 lžíce rybí omáčka
- 4 lžíce korejského červeného papriky (gochugaru)
- 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
- 1 mrkev, nastrouhaná
Postup
- Na začátek si připravte zelí napa. Opláchněte ho pod tekoucí vodou a nakrájejte na menší kusy.
- V míse smíchejte zelí s česnekem, zázvorem, solí, cukrem, rybí omáčkou a korejským červeným paprikou. Dobře promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozložilo po zelí.
- Přidejte nakrájenou cibuli a nastrouhanou mrkev. Opět promíchejte.
- Přendejte směs do sklenic nebo nádob, které dobře uzavírat a nechte fermentovat při pokojové teplotě po dobu 2 až 3 dnů.
- Hotové kimchi můžete ihned podávat jako přílohu k jídlu nebo ho uskladnit v lednici, kde se díky fermentaci bude stále zlepšovat.