6. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Nechte se hýčkat lahodným pokrmem s intenzivními chutěmi – Risottem s houbami a šťavnatou kachnou. Tento recept spojuje křehké zrno rýže s aromatickými houbami a bohatým masem kachny, vytvářející nezapomenutelnou kombinaci. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a užijte si skvělou chuťovou symfonii.
Suroviny:
- 200g arborio rýže
- 100ml bílého vína
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 300g hříbků
- 400g kachních prsou
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce nasekaného petrželového lístku
- 600ml zeleninového vývaru
- sůl, pepř
Postup:
- Na pánvi rozehřejte máslo a olivový olej.
- Přidejte nasekanou cibuli a prolisovaný česnek a smažte dozlatova.
- Přidejte na kostky nakrájenou kachní prsa. Opečte je z obou stran dozlatova, osolte a opepřete.
- V hrnci ohřejte zeleninový vývar.
- K masu v pánvi přidejte nakrájené hříbky a rýži. Zmíchejte a zalijte bílým vínem.
- Za stálého míchání vařte, dokud rýže nevsákne veškeré množství bílého vína.
- Postupně přilévejte horký zeleninový vývar a vařte na mírném ohni tak dlouho, dokud rýže není měkká a krémová.
- Přidejte nasekaný petrželový lístek a promíchejte.
- Hotové risotto podávejte ihned. Dobrou chuť!