6. 4. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodné spojení kuřecího korma s jehněčím masem v tomto receptu plném exotických chutí. Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný pokrm, který potěší vaše chuťové buňky. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky kořeněných jídel plných masa. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- 500g kuřecích prsou
- 400g jehněčího masa
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1/2 lžičky mletého kardamomu
- 400g rajčatového pyré
- 1 lžička soli
- čerstvá petrželka na ozdobení
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso a maso jehněčí. Orestujeme z obou stran dozlatova.
- Přidáme prolisovaný česnek a vše prohřejeme.
- Přidáme všechny koření (kurkuma, koriandr, kmín, skořice, kardamom) a osmahneme asi 2 minuty.
- Přilijeme rajčatové pyré a promícháme. Přidáme sůl a vaříme pod pokličkou asi 30 minut, dokud maso nezměkne.
- Podáváme posypané nasekanou petrželkou. Podáváme s rýží nebo indickým chlebem naan.