6. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi – tradiční korejské kvašené zelí
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte domácí recept na tradiční korejské kvašené zelí – Kimchi. Kyselé, pikantní a plné probiotik, které jsou pro zdraví střev velmi prospěšné. Sledujte náš krok za krokem průvodce a připravte si vlastní lahodné Kimchi doma.

Suroviny

  • 1 hlávka zelí čínského
  • 100 g mrkve
  • 100 g ředkviček
  • 50 g režněné cibule
  • 50 g česneku
  • 50 g korejské vlčí hráškov
  • 3 lžíce rybí omáčky
  • 3 lžíce sladké papriky
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce soli

Postup

  1. Kapustu nakrájejte na menší kousky a smíchejte s nakrájenou mrkví, ředkvičkami, cibulí, česnekem a korejským vlčím hráškem.
  2. Připravte kimchi nálev smícháním rybí omáčky, sladké papriky, cukru a soli.
  3. Nalejte nálev na zeleninu a důkladně promíchejte.
  4. Dejte směs do skleněné nádoby, zakryjte a nechte kvasit při pokojové teplotě po dobu 2-3 dnů.
  5. Poté dejte kimchi do lednice a nechte odležet minimálně týden. Podávejte jako přílohu k hlavním jídlům nebo jako součást rýžových jídel.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *