6. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Tradiční italská pizza Margherita
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si tradiční italskou chuť s receptem na delikátní pizzu Margherita. Vyzkoušejte křehké těsto, které je potřeno rajčatovou omáčkou a sytou mozzarellou, zakončené čerstvým bazalkovým lístkem. Ochutnejte klasiku, která potěší ústní chuť a vaše smysly. Vyzkoušejte tento skvělý recept ještě dnes!

Suroviny

  • 400 g pizzy těsta
  • 200 g strouhané mozzarelly
  • 200 g cherry rajčat
  • Čerstvý bazalkový listy
  • Olivový olej
  • Sůl a pepř

Postup

  1. Nejprve si připravte pizzy těsto nebo si kupte hotové těsto v obchodě.
  2. Rozvařte těsto na plechu a předehřejte troubu na 220 °C.
  3. Rajčata nakrájejte na tenké plátky a mozzarellu na drobounké kousky.
  4. Rozprostřete mozzarellu na rozváleném těstě, přidejte na ni cherry rajčata.
  5. Pečte pizzu ve vyhřáté troubě asi 15-20 minut, dokud těsto nezhnědne.
  6. Po upečení posypte pizzu čerstvými bazalkovými listy, pokapte olivovým olejem a osolte a opepřete podle chuti.
  7. Nakonec si můžete pizzu ozdobit dalšími lístky bazalky nebo podávat s rajčaty a olivami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *