6. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Tradiční české jídlo – recept na knedlo-zelo-vepřo-zelí s měkkými knedlíky, šťavnatým vepřovým masem a kyselým zelím. Vyzkoušejte domácí verzi tohoto lahodného pokrmu a okořeňte si svůj jídelníček tradiční českou kuchyní.
Suroviny
- 600g vepřového masa
- 1 kg zelí
- 500g brambor
- 200g hladké mouky
- 1 vejce
- 1 cibule
- sůl, pepř, kmín
Postup
- Ve velkém hrnci osmahneme na kostky nakrájené maso společně s cibulí, kterou jsme najemno pokrájeli.
- Přidáme na tenké proužky nakrájené zelí a restujeme, dokud změkne.
- Přelijeme vodou, osolíme, opepříme a přidáme kmín. Vše vaříme tak dlouho, dokud maso není měkké.
- V hrnci uvaříme brambory, které poté rozmačkáme vidličkou.
- S bramborovou kaší vytvoříme těsto, do kterého přidáme mouku, vejce a sůl.
- Z těsta vytvarujeme knedlíky a vaříme je ve vroucí vodě do změknutí.
- Knedlíky nakrájíme na plátky a podáváme s vepřovým masem se zelím.