6. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlo-zelo-vepřo-zelí
zdroj: Recepty 24/7

Tradiční ⁣české jídlo – recept na knedlo-zelo-vepřo-zelí s měkkými knedlíky, šťavnatým vepřovým masem a kyselým zelím. Vyzkoušejte domácí verzi tohoto lahodného pokrmu a okořeňte si svůj jídelníček tradiční českou kuchyní.

Suroviny

  • 600g vepřového masa
  • 1 kg zelí
  • 500g brambor
  • 200g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 1 cibule
  • sůl, pepř, kmín

Postup

  1. Ve velkém hrnci osmahneme na kostky nakrájené maso ​společně s ⁣cibulí, kterou jsme najemno pokrájeli.
  2. Přidáme na tenké proužky‌ nakrájené zelí ‍a restujeme, dokud změkne.
  3. Přelijeme vodou, osolíme, opepříme ​a přidáme kmín. Vše vaříme tak dlouho, dokud maso není měkké.
  4. V hrnci uvaříme brambory, které poté⁤ rozmačkáme vidličkou.
  5. S bramborovou kaší vytvoříme těsto, do kterého přidáme mouku, vejce a sůl.
  6. Z těsta vytvarujeme knedlíky a vaříme je ve vroucí vodě do změknutí.
  7. Knedlíky nakrájíme na plátky a podáváme s vepřovým masem se zelím.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *