5. 4. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Batátové fritty s avokádovým dippem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné batátové fritty s křupavou krustou a avokádovým dipem! Tento zdravý a chutný pokrm je skvělou alternativou k běžným bramborovým hranolkům. Recept je snadný na přípravu a určitě potěší celou rodinu. Zkuste ho ještě dnes a dopřejte si lahodnou a lehkou večeři!

Suroviny:

  • 2 středně velké batáty
  • 1 avokádo
  • 1 limetka
  • 1 česneková stroužek
  • 1/4 šálku zakysané smetany
  • Soľ a pepř
  • Olivový olej

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 200°C a plech vyložte pečícím papírem.
  2. Batáty oloupejte a nakrájejte na tenké hranolky.
  3. Namáčejte je do oleje a posypte solí a pepřem podle chuti.
  4. Pečte v troubě asi 25-30 minut, dokud fritty nejsou zlatavé a křupavé.
  5. Mezitím si připravte avokádový dip – rozmačkejte avokádo, přidejte šťávu z limetky, prolisovaný česnek a zakysanou smetanu.
  6. Osolte a opepřete podle chuti a dobře promíchejte.
  7. Smažte batátové fritty s avokádovým dipem a můžete posypat nasekanou koriandrovou větvičkou pro extra chuť.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *