5. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Nepřehlédnutelná kombinace chutí a vůní se skrývá v receptu na zelený kari s kokosovým mlékem. Vychutnejte si lahodný pokrm plný zeleniny, exotických koření a krémového kokosového mléka. Skvělá volba pro všechny milovníky tradiční indické kuchyně, kteří si rádi dopřejí něco nového a zajímavého. Navíc je připraven rychle a snadno!
Suroviny
- 1 střední cibule, nakrájená na plátky
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 1 mrkev, nastrouhaná
- 400ml kokosového mléka
- 2 lžičky zelené kari pasty
- 1 lžíce oleje
- 200g tofu, nakrájené na kostky
- hrst čerstvého špenátu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na rozpáleném oleji orestujte cibuli a česnek, dokud nezjemní.
- Přidejte papriku a mrkev a míchejte asi 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
- Přidejte kari pastu a promíchejte s orestovanou zeleninou.
- Po chvíli přilijte kokosové mléko a přiveďte k varu.
- Poté přidejte tofu a vařte asi 10 minut, dokud se omáčka nezhoustne.
- Přidejte špenát a míchejte, dokud nezměkne.
- Ochutnejte a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Smažte rýži nebo podávejte s plackami naan.