5. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizoto s houbami a sýrem.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné rizoto s houbami a sýrem, které vám jistě získá srdce. Tento jednoduchý recept spojuje šťavnaté houby s krémovým sýrem a zaručeně vás překvapí bohatou chutí. Ideální pokrm pro všechny milovníky rizota a vyznavače houb. Zároveň je tento recept snadno připravitelný, takže se nebojte ho vyzkoušet i jako rychlou a chutnou večeři.

Suroviny

  • 200g arborio rýže
  • 300g hub (např. žampióny nebo bedla)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100g tvrdého sýra (např. parmazán)
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 800ml zeleninového vývaru
  • sůl, pepř
  • čerstvý petržel na ozdobení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a máslo a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a stroužky česneku.
  2. Přidejte na plátky nakrájené houby a restujte, dokud nezměknou.
  3. Přidejte arborio rýži a za stálého míchání restujte, dokud rýže neprozraží.
  4. Postupně přilévejte zeleninový vývar a vařte, dokud se rýže nezměkne a neabsorbuje veškerou tekutinu.
  5. Přidejte nastrouhaný sýr a promíchejte, dokud se nerozpustí a rizoto nebude krémové. Případně dochuťte solí a pepřem.
  6. Podávejte posypané nasekanou petrželí a podávané s dalším strouhaným sýrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *