5. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
Tofu ramen s houbami a kukuřicí.
zdroj: Recepty 24/7

Domácí tofu ramen s houbami a kukuřicí je lahodná a zdravá vegetariánská alternativa tradiční japonské polévce. Tento recept je rychlý a snadný na přípravu a plný chuti. Vyzkoušejte ho ještě dnes a pochutnejte si na lahodné kombinaci tofu, hub a kukuřice ve výživné polévce ramen.

Suroviny:

  • 200g tofu
  • 100g houb
  • 1 plechovka kukuřice
  • 200g ramen nudlí
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • Sojová omáčka
  • Sůl a pepř
  • Olej na smažení

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájené tofu, dokud není z obou stran zlatě hnědé.
  2. Pokrájíme houby, cibuli a česnek a přidáme je k tofu. Orestujeme do změknutí.
  3. Přidáme kukuřici se šťávou z plechovky a zalijeme zeleninovým vývarem. Přivedeme k varu a necháme vařit 10 minut.
  4. Přidáme ramen nudle a povaříme, dokud nejsou měkké. Dochutíme sojovou omáčkou, solí a pepřem.
  5. Hotovou polévku rozdělíme do mís a můžeme podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *