5. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Domácí tofu ramen s houbami a kukuřicí je lahodná a zdravá vegetariánská alternativa tradiční japonské polévce. Tento recept je rychlý a snadný na přípravu a plný chuti. Vyzkoušejte ho ještě dnes a pochutnejte si na lahodné kombinaci tofu, hub a kukuřice ve výživné polévce ramen.
Suroviny:
- 200g tofu
- 100g houb
- 1 plechovka kukuřice
- 200g ramen nudlí
- 1 litr zeleninového vývaru
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- Sojová omáčka
- Sůl a pepř
- Olej na smažení
Postup:
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájené tofu, dokud není z obou stran zlatě hnědé.
- Pokrájíme houby, cibuli a česnek a přidáme je k tofu. Orestujeme do změknutí.
- Přidáme kukuřici se šťávou z plechovky a zalijeme zeleninovým vývarem. Přivedeme k varu a necháme vařit 10 minut.
- Přidáme ramen nudle a povaříme, dokud nejsou měkké. Dochutíme sojovou omáčkou, solí a pepřem.
- Hotovou polévku rozdělíme do mís a můžeme podávat.