5. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Aji de Gallina je peruánský tradiční pokrm, který se skládá z kuřecího masa vařeného v pikantní omáčce z chilli papriček, ořechů a sýra. Tento lahodný recept je plný exotických chutí a výrazně aromatických koření, které okouzlí vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a přenesete se do atmosféry Peru s každým soustem!
Suroviny
- 500g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 100g arašídů
- 1 pohár mléka
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce žluté papriky
- 2 lžíce koriandru
- sůl, pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi ohřejte olivový olej a osmahněte nakrájenou cibuli, česnek a papriku.
- Přidejte nakrájené kuřecí maso a osmahněte ho dozlatova.
- Přisypte žlutou papriku a koriandr. Promíchejte.
- Přilijte mléko a nechte provařit. Můžete přidat trochu vody, pokud je omáčka příliš hustá.
- Přidejte arašídy a nechte provařit dalších pár minut.
- Omáčku osolte a opepřete podle chuti.
- Smažte rýži a podávejte s omáčkou a okurkou.