5. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Aji de gallina recept
zdroj: Recepty 24/7

Aji de Gallina je peruánský tradiční pokrm, který se skládá z kuřecího masa vařeného v pikantní omáčce z chilli papriček, ořechů a sýra. Tento lahodný recept je plný exotických chutí a výrazně aromatických koření, které okouzlí vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a přenesete se do atmosféry Peru s každým soustem!

Suroviny

  • 500g kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 100g arašídů
  • 1 pohár mléka
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce žluté papriky
  • 2 lžíce koriandru
  • sůl, pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi ohřejte olivový olej a osmahněte nakrájenou cibuli, česnek a papriku.
  2. Přidejte nakrájené kuřecí maso a osmahněte ho dozlatova.
  3. Přisypte žlutou papriku a koriandr. Promíchejte.
  4. Přilijte mléko a nechte provařit. Můžete přidat trochu vody, pokud je omáčka příliš hustá.
  5. Přidejte arašídy a nechte provařit dalších pár minut.
  6. Omáčku osolte a opepřete podle chuti.
  7. Smažte rýži a podávejte s omáčkou a okurkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *