4. 4. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Šťavnatá rajčatová quiche s bylinkovým pestem je ideální volbou pro letní večery plné chutí a vůně. Vyzkoušejte recept plný čerstvých rajčat, lahodného těsta a aromatického pesto pro skvělou lahůdku, která potěší vaše chuťové buňky. Vařte s námi a dopřejte si chuťovou explozi!
Suroviny
- 1 balení listového těsta
- 4 velká rajčata
- 200 g mozzarelly
- 4 vajíčka
- 200 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce pesto omáčky
- sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Nejprve si připravte formu na pečení a vyložte ji listovým těstem.
- Rajčata omyjte a nakrájejte na tenké plátky. Mozzarellu nakrájejte na drobné kousky.
- V misce smíchejte vajíčka se smetanou a přidejte sůl a pepř podle chuti.
- Rajčata a mozzarellu rovnoměrně rozprostřete na připraveném listovém těstě.
- Na závěr zalijte vaječnou směsí a zakápněte pestem.
- Předehřejte troubu na 180°C a quiche pečte asi 30 minut, nebo dokud není těsto zlatavě hnědé a vajíčko ztuhne.
- Po upečení nechte quiche chvíli vychladnout a podávejte teplé.