4. 4. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Dal s basmati rýží a hráškem.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na lahodné indické jídlo – Dal s basmati rýží a hráškem. Tento vegetariánský pokrm je plný aromatických koření a má lahodnou krémovou konzistenci. Ideální kombinace chutí, která potěší vaše chuťové buňky. Naše receptura je jednoduchá a rychlá, takže ho můžete připravit kdykoliv a bez zbytečného stresu. Vyzkoušejte ho ještě dnes a dopřejte si chuťovou orgii!

Suroviny

  • 1 šálek červené čočky
  • 2 šálky vody
  • 1 cibule, nakrájená na drobno
  • 2 stroužky česneku, utlučené
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 400g rajčat z plechovky
  • 1 šálek basmati rýže
  • 1 šálek mražených hrášků
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá nasekaná petrželová natka na ozdobení

Postup

  1. Čočku propláchněte pod tekoucí vodou a dejte do hrnce s vodou. Varte podle návodu na obalu, dokud čočka není měkká.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli dozlatova. Přidejte utlučený česnek a vše restujte asi 1 minutu.
  3. Přidejte kmín, kurkumu, koriandr a zázvor a restujte dalších pár minut, dokud se nezačnou uvolňovat vůně koření.
  4. Přidejte rajčata z plechovky, rozmačkejte je vidličkou a vařte asi 10 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  5. Přidejte uvařenou čočku a nechte vařit dalších 10 minut, aby se chutě propojily.
  6. V jiném hrnci uvařte basmati rýži podle návodu na obalu.
  7. Přidejte mražené hrášky ke směsi s čočkou a nechte vařit dalších 5 minut, dokud hrášky nejsou měkké.
  8. Smažte bazmati rýži do mísy a přidejte vrch s čočkovou směsí. Ozdobte nasekanou petrželovou natkou a podávejte teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *