4. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné tempura krevety s rýží, který vás okouzlí svou křupavostí a lahodnou chuťou! Jednoduchá a rychlá příprava zaručí, že si tento pokrm zamilujete hned po prvním soustu. Vyzkoušejte ho ještě dnes a začněte objevovat nové lahůdky japonské kuchyně!
Suroviny
- 200g neoloupaných krevet
- 100g tempurové směsi
- 1 šálek vařené rýže
- 1 lžička sójové omáčky
- olej na smažení
Postup
- Krevety očistěte a odstraněte jim střeva.
- Připravte tempurovou směs podle návodu na obalu.
- Ohřejte olej na smažení na pánvi.
- Krevety namočte do tempurové směsi a vložte do horkého oleje.
- Smažte krevety dozlatova a vyndejte je na papírovou utěrku, aby se zbavily přebytečného oleje.
- Rýži smíchejte s sójovou omáčkou.
- Smažené krevety podávejte s rýží. Dobrou chuť!