4. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Empanadas – argentinské masové lívance.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné argentinské empanadas, tradiční masové lívance plné šťavnatého mletého masa a osvěžující zeleniny. Tento recept vás okouzlí jedinečnou kombinací chutí a jednoduchým postupem přípravy. Buďte sveřepí kulinářští mistři a připravte si tyto lahodné argentinské pokrmy doma!

Suroviny

  • 400g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 1 paprika
  • 2 vejce
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička kmínu
  • sůl a pepř podle chuti
  • 450g listového těsta

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli a pokrájenou papriku.
  2. Přidáme na kostky nakrájené maso a promícháme s kmínem, solí a pepřem.
  3. V misce smícháme maso s vejci a necháme odstát.
  4. Listové těsto rozválíme na tenký plát a vykrajujeme kolečka.
  5. Na každé kolečko dáme lžičku masa a uzavřeme empanadu, okraje spojíme pomoci vidličky.
  6. Položíme empanady na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia asi 20 minut, dokud nejsou zlatavé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *