4. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
Pečený jehněčí s bramborami a rajčaty
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodný recept na pečený jehněčí s bramborami a rajčaty. Tento tradiční ‌pokrm ⁢je plný chutí a vůní, které vaše⁤ chuťové buňky rozhýbají. Zkuste připravit tento skvělý‌ pokrm pro⁣ své blízké a pochutnávejte si společně u ​rodinného stolu. S‌ naším receptem na pečený‍ jehněčí s bramborami a rajčaty budete mít jistotu, že vaše jídlo ⁣bude výborné a⁢ lahodné.

Suroviny

  • 500g jehněčího masa
  • 1kg brambor
  • 500g rajčat
  • 4 stroužky⁣ česneku
  • sůl, pepř, rozmarýn
  • olivový‍ olej

Postup

  1. Maso osolíme, opepříme a natřeme olivovým olejem. Přikryjeme a necháme odležet​ v lednici minimálně hodinu.
  2. Brambory⁤ oloupeme, ⁣nakrájíme na menší kousky a​ vaříme ve slané vodě do měkka. Poté je scedíme⁣ a ‌rozdělíme na plech ⁢vyložený pečicím papírem.
  3. Na ​brambory umístíme na plátky nakrájená rajčata ‍a prolisovaný česnek. Posypeme rozmarýnem a ‍zakápneme⁤ olivovým ‌olejem.
  4. Nahoře položíme připravené kusy jehněčího masa.
  5. Předehřejeme troubu na ‍200°C ⁣a pečeme asi hodinu,​ dokud maso⁢ není zlatě hnědé.
  6. Po upečení necháme maso odpočinout‌ a pak můžeme podávat s bramborami a‍ rajčaty.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *