4. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodný recept na pečený jehněčí s bramborami a rajčaty. Tento tradiční pokrm je plný chutí a vůní, které vaše chuťové buňky rozhýbají. Zkuste připravit tento skvělý pokrm pro své blízké a pochutnávejte si společně u rodinného stolu. S naším receptem na pečený jehněčí s bramborami a rajčaty budete mít jistotu, že vaše jídlo bude výborné a lahodné.
Suroviny
- 500g jehněčího masa
- 1kg brambor
- 500g rajčat
- 4 stroužky česneku
- sůl, pepř, rozmarýn
- olivový olej
Postup
- Maso osolíme, opepříme a natřeme olivovým olejem. Přikryjeme a necháme odležet v lednici minimálně hodinu.
- Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a vaříme ve slané vodě do měkka. Poté je scedíme a rozdělíme na plech vyložený pečicím papírem.
- Na brambory umístíme na plátky nakrájená rajčata a prolisovaný česnek. Posypeme rozmarýnem a zakápneme olivovým olejem.
- Nahoře položíme připravené kusy jehněčího masa.
- Předehřejeme troubu na 200°C a pečeme asi hodinu, dokud maso není zlatě hnědé.
- Po upečení necháme maso odpočinout a pak můžeme podávat s bramborami a rajčaty.