4. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš lahodný recept na krémové risotto s houbami a sýrem, které je skvělou volbou pro milovníky italské kuchyně. Tento jednoduchý recept kombinuje lahodnou chuť hub s tajemnou sisérnou zahalovouchuťou. Oslní vás svou bohatou chutí a jemnou konzistencí. Zkuste ho hned!
Suroviny
- 200g rýže na risotto
- 500g hub (např. žampiony)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100g tvrdého sýra (např. parmazán)
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 700ml zeleninového vývaru
- sůl, pepř, čerstvý petržel
Postup
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a na něm restujeme nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek.
- Přidáme nakrájené houby a restujeme do měkka.
- Přidáme rýži a necháme chvíli podusit, až začne být skleněná.
- Postupně přiléváme zeleninový vývar a stále mícháme, aby se rýže nedranila. Vaříme cca 18-20 minut, dokud není rýže měkká.
- Přidáme na kostičky nakrájený sýr a máslo, promícháme a dochutíme solí a pepřem.
- Servírujeme posypané nasekanou petrželí.