4. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
Pečené kachní stehno s červeným zelím
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte ⁣lahodné pečené kachní stehno s křupavým červeným zelím. Tento recept ⁢je skvělou volbou ‍pro ‍výjimečnou večeři plnou chutí a vůní. ⁢S⁢ kombinací jemně‌ upečeného‍ masa a sladkého zelí určitě potěšíte své chuťové buňky. Podívejte se na‍ náš jednoduchý recept a užijte si skvělou chuťovou explozi!

Suroviny:

  • 2 kachní stehna
  • 1⁢ hlava ​červeného zelí
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • med

Postup:

  1. Nejprve si předehřejeme troubu ​na 180°C.
  2. Kachní stehna omyjeme, osušíme a očistíme je⁣ od nadbytečného tuku. Nastříháme⁣ do⁢ kůže ⁢diagonální řezy.
  3. Zelí oloupeme ⁢a⁣ nakrájíme ⁢na tenké proužky, ‌cibuli a česnek⁢ nakrájíme na ⁢drobno.
  4. Na plech ‌dáme zelí, cibuli a česnek. Přidáme‌ olej, sůl, pepř, kmín a promícháme.
  5. Nahoru položíme kachní stehna, která lehce osolíme ⁢a okořeníme. Na vrch⁢ můžeme⁤ přidat trochu medu pro lepší karamelizaci.
  6. Plech vložíme do trouby a pečeme cca ⁤1,5 hodiny, nebo dokud ⁣není maso měkké a zlatavé.
  7. Po upečení ⁢necháme chvíli ⁤odpočinout a pak podáváme s restovaným bramborem nebo chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *