4. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
Sushi s tuňákem a avokádem
zdroj: Recepty 24/7

Sushi s tuňákem a avokádem je lahodné japonské jídlo, které si můžete připravit i doma. Tato kombinace čerstvého tuňáka a krémového avokáda v kombinaci s rýží a nori řasy je ideální pro milovníky sushi. Naučte se připravit perfektní sushi s tuňákem a avokádem a překvapte své blízké skvělým domácím pokrmem plným chuti a zdravých surovin. Sushi s tuňákem a avokádem je skvělou volbou pro každou příležitost!

Suroviny:

  • 250 g sušené rýže na sushi
  • 300 ml vody
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 1 lžička cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • 200 g tuňáka
  • 1 avokádo
  • 1 nori řasa
  • Sójová omáčka
  • Wasabi
  • Ingver

Postup:

  1. Uvařte rýži podle návodu na obalu. Smíchejte rýžový ocet, cukr a sůl a přidejte do uvařené rýže. Nechte vychladnout.
  2. Natřete nori řasu rýží a na horní část přidejte plátek tuňáka a avokáda.
  3. S pomocí bambusového rohože srolujte do rolky a zakrojte ostrým nožem na malé kousky.
  4. Servírujte s sojovou omáčkou, wasabi a nakrájeným ingverem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *