4. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si delikátní japonskou lahůdku s receptem na sushi rolky s čerstvým lososem a krémovým avokádem. Vyzkoušejte tento snadný recept doma a užijte si lahodnou kombinaci chutí.
Suroviny
- 200g sushirice
- 250ml vody
- 3-4 polévkové lžíce rýžového octa
- 1 avokádo
- 200g čerstvého lososového filetu
- 1 nori řasa
- Wasabi pasta
- Sojová omáčka
- Ingredience na zdobení (např. sezamová semínka, nakládaný zázvor, okurky)
Postup
- Rýži propláchněte pod tekoucí vodou, dokud voda nebude čistá. Poté rýži dejte vařit do hrnce s vodou. Vařte podle návodu na obalu.
- Mezitím nakrájejte losos na tenké plátky a avokádo na tenké plátky. Nakrájejte také nori řasu na proužky.
- Když bude rýže uvařená, přidejte rýžový ocet a promíchejte do rýže. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
- Na bambusový podložku položte nori řasu. Rozetřete vrstvu rýže po celé ploše nori, ale nechte kolem 1 cm prázdný okraj.
- Přidejte plátky lososa a avokáda na horní třetinu rýže. Poté pomocí bambusové podložky začněte rolku sushimu točit do tvaru rolky.
- Na závěr rolku sushimu nakrájejte na menší kousky. Pokud chcete, můžete na vrch rolky přidat okurku, sezamová semínka a posypat wasabi pastou.
- Sushi podávejte s sojovou omáčkou a nakládaným zázvorem. Dobrou chuť!