4. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Telecí s rýží a smetanovou omáčkou je jednoduchý a lahodný recept, který si zamilujete. Kýta telecího masa se podává s voňavou rýží a krémovou omáčkou, která zaručeně osvěží vaše chuťové buňky. Pojďte si vychutnat tuto lahodnou kombinaci!
Suroviny:
- 500g telecího masa
- 1 cibule
- 2 česnekové stroužky
- 200g rýže
- 250ml smetany ke šlehání
- 50g máslo
- sůl, pepř, mletá paprika, majoránka
Postup:
- Telecí maso nakrájejte na menší kousky a osolte, opepřete a opepřete mletou paprikou.
- Nakrájejte cibuli na drobné kostičky a cibuli na plátky.
- V pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm cibuli s česnekem.
- Přidejte nakrájené telecí maso a osmahněte ho z každé strany.
- Přidejte rýži a smetanu ke šlehání.
- Přidejte majoránku a promíchejte.
- Přiklopte poklicí a nechte dusit doměkka.
- Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Hotové jídlo podávejte teplé s nasekanou petrželkou.