4. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
Telecí s rýží a smetanovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Telecí s rýží ‍a smetanovou omáčkou ‍je‌ jednoduchý ‍a lahodný recept, který​ si zamilujete. Kýta telecího ⁣masa ⁤se ⁤podává s voňavou ⁤rýží‍ a krémovou omáčkou, která zaručeně ‍osvěží vaše chuťové buňky.‌ Pojďte si vychutnat tuto lahodnou kombinaci!

Suroviny:

  • 500g⁣ telecího masa
  • 1 cibule
  • 2 česnekové stroužky
  • 200g rýže
  • 250ml smetany ke šlehání
  • 50g ‌máslo
  • sůl, pepř, mletá paprika,⁣ majoránka

Postup:

  1. Telecí maso nakrájejte na menší kousky a​ osolte, opepřete ‍a​ opepřete ‌mletou paprikou.
  2. Nakrájejte cibuli ‌na drobné kostičky ⁤a cibuli‌ na ⁤plátky.
  3. V⁤ pánvi ‍rozehřejte⁤ máslo a osmahněte na něm cibuli s česnekem.
  4. Přidejte nakrájené telecí ​maso a osmahněte⁢ ho z ⁤každé strany.
  5. Přidejte rýži a smetanu⁣ ke šlehání.
  6. Přidejte majoránku ⁣a‌ promíchejte.
  7. Přiklopte poklicí ​a nechte dusit doměkka.
  8. Případně dochuťte solí‍ a pepřem podle chuti.
  9. Hotové jídlo podávejte teplé s nasekanou⁢ petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *