3. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné italské recept na lazane s bohatou vrstvou ricotty a čerstvého špenátu. Tato chutná kombinace těstovin, sýra a zeleniny určitě potěší jak vaše chuťové buňky, tak i celou rodinu. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si lahodné lahůdky již dnes.
Suroviny:
- 250g lasagnette těstovin
- 200g čerstvého špenátu
- 250g ricotty
- 50g strouhaného parmazánu
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 cibule, jemně nasekaná
- 1 lžíce olivového oleje
- 400g rajčatové omáčky
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte na jemno nakrájený špenát a nechte chvíli dusit, dokud se špenát zmenší.
- Přidejte ricottu a smíchejte dohromady. Omáčku osolte a opepřete podle chutí.
- V menší pekáči nebo zapékací misce vytvořte vrstvy: nejprve těstoviny, poté ricotta se špenátem a opakujte, dokud nemáte všechny suroviny spotřebované.
- Na vrchní vrstvu nasypte strouhaný parmazán a zalijte rajčatovou omáčkou.
- Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut, dokud těstoviny nejsou měkké a vrchní vrstva je lehce zlatá.
- Po vyndání z trouby nechte chvíli odpočinout a pak podávejte. Dobrou chuť!