3. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
Korejská hovězí polévka s houbami.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou korejskou hovězí polévku s houbami, která spojuje bohaté chutě hovězího masa s pikantními korejskými kořeněními. Tento recept je snadný k přípravě a skvělým způsobem, jak osvěžit vaše chuťové buňky. Nechte se unést exotickými vůněmi a chutěmi korejské kuchyně!

Suroviny:

  • 500 g hovězího masa (plátek nebo krk)
  • 200 g hříbků (čerstvé nebo sušené)
  • 3 stroužky česneku
  • 2 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 celerová nať
  • 2 bobkové listy
  • 100 ml sójové omáčky
  • 200 g nudlí (rýžové nebo pšeničné)
  • 2 l vody
  • sůl, pepř, olej

Postup:

  1. Nejprve si připravte všechny suroviny (maso nakrájejte na tenké plátky, hříbky očistěte a nakrájejte na plátky, cibuli a česnek nadrobno nasekejte, mrkev a celer nakrájejte na menší kousky).
  2. V hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek.
  3. Přidejte nakrájené maso a krátce restujte, dokud nezezlátne.
  4. Poté přidejte nakrájenou mrkev, celer, hříbky a bobkové listy. Podlijte vodou a nechte vařit do měkka.
  5. Přilijte sójovou omáčku a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  6. V dalším hrnci uvařte nudle podle návodu na obalu a sceďte.
  7. Do mísy dejte uvařené nudle a zalijte je horkou polévkou s hovězím a houbami.
  8. Podávejte horké a můžete ozdobit nasekanou celerovou natí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *