3. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Pikantní kuřecí farofa s ananasem
zdroj: Recepty 24/7

Pikantní kuřecí farofa s ananasem je exotické brazilské jídlo plné chutí a vůní. Tato pikantní směs s křupavým kuřecím masem a sladkým ananasem jistě potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a přenesete se na slunné pláže Brazílie!

Suroviny

  • 250g kuřecího masa
  • 200g farofy
  • 1 cibule
  • 1 paprika
  • 2 stroužky česneku
  • 1 plechovka ananasu
  • 1 lžíce oleje
  • sůl, pepř, kari kůře

Postup

  1. Nejprve si nakrájejte kuřecí maso na menší kousky.
  2. Cibuli nakrájejte na drobné kousky a papriku na proužky.
  3. V rendlíku rozehřejte olej a osmahněte v něm cibuli a papriku.
  4. Přidejte nakrájené kuřecí maso a restujte ho.
  5. Přidejte prolisovaný česnek a nechte restovat.
  6. Následně přidejte ananas nakrájený na kousky a nechte krátce provařit.
  7. Přisypte farofu a promíchejte se směsí.
  8. Nakonec dochuťte solí, pepřem a přidejte kari kůře dle chuti.
  9. Podávejte teplé jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k masu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *