3. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na tradiční Ragù alla Bolognese, který je bezvaječný? Vyzkoušejte tento lahodný recept, který je plný chutí a vůně. Dopřejte si tuto bohatou omáčku z mletého masa, rajčat a koření, která se skvěle hodí k bezvaječné těstovině. Jednoduchý recept, který potěší všechny gurmány!
Suroviny
- 500g mletého masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 rajče
- 400g krájených rajčat
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného tymiánu
- sůl a pepř podle chuti
- 400g bezvaječné těstoviny
Postup
- Na oleji osmahneme cibuli, česnek a nastrouhanou mrkev.
- Přidáme mleté maso a necháme zatáhnout.
- Přidáme nasekané rajče, krájená rajčata, rajčatový protlak a koření.
- Necháme dusit asi hodinu.
- Vodu svaříme a uvaříme těstovinu dle návodu.
- Podáváme ragu s uvařenou těstovinou.