3. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
Pečená vepřová panenka se zelím
zdroj: Recepty 24/7

​Vyzkoušejte recept na ​lahodné pečené vepřové ⁢panenka se zelím. Tento tradiční český pokrm⁣ je skvělou volbou pro rodinnou večeři nebo‌ oslavu.⁤ Naše ‌jednoduchá⁣ a chutná receptura vám zajistí perfektně upečenou panenku s křupavou kůrkou a voňavým dušeným zelím. Neodolatelná kombinace ⁣chutí, kterou si zamilujete! Sledujte kroky a ochutnejte dokonalou kombinaci ‌vepřové panenky a zelí.

Suroviny:

  • 600g⁣ vepřové⁤ panenky
  • 1 hlávka zelí
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • olej
  • sůl, pepř, kmín

Postup:

  1. Nejprve si připravte marinádu. Smíchejte olej, prolisovaný česnek, sůl, ⁢pepř⁣ a kmín.
  2. Vepřovou ⁤panenku očistěte, osolte a opepřete z obou stran a ⁣potřete marinádou. Nechte odležet alespoň hodinu v lednici.
  3. Zelí a ‍cibuli nakrájejte na tenké ⁢proužky.
  4. Vezměte vepřovou panenku a ⁢opečte ji z obou‌ stran ‌na rozpáleném oleji dozlatova.
  5. Přidejte nakrájenou cibuli⁤ a zelí, zalijte trochou vody a zakryjte poklicí.
  6. Připravte zelí ⁤do měkka a maso si⁤ nechte uvnitř hrnce odpočinout.
  7. Hotové jídlo ⁣můžete podávat se zeleninovým ​salátem a bramborovým pyré.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *