3. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodné italské těstoviny s rajčaty a bazalkou doma s tímto jednoduchým receptem. Skvělá kombinace šťavnatých rajčat, aromatické bazalky a al dente těstovin vám zaručí skvělý gastronomický zážitek. Sledujte náš recept a dejte svému jídelníčku italský nádech!
Suroviny
- 400g těstovin (penne, spaghetti nebo jiné podle preference)
- 500g rajčat
- 2 stroužky česneku
- čerstvá bazalka
- olivový olej
- sůl a pepř
- parmezán (nasekaný nebo nastrouhaný)
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a lehce orestujte nasekaný česnek.
- Přidejte na drobné kostky nakrájená rajčata a nechte vařit do měkka.
- Přidejte na nudli rozvařenou bazalku a osolte a opepřete podle chuti.
- Mezitím uvařte těstoviny al dente podle návodu na obalu.
- Sceděné těstoviny smíchejte s omáčkou z rajčat a dobře promíchejte.
- Servírujte posypané čerstvě nasekanou bazalkou a nastrouhaným parmezánem.