3. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Italské těstoviny s rajčaty a bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodné italské těstoviny s rajčaty a bazalkou doma s tímto jednoduchým receptem. Skvělá kombinace šťavnatých rajčat, aromatické bazalky a al dente těstovin vám zaručí skvělý gastronomický zážitek. Sledujte náš recept a dejte svému jídelníčku italský nádech!

Suroviny

  • 400g těstovin (penne, spaghetti nebo jiné podle preference)
  • 500g rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvá bazalka
  • olivový olej
  • sůl a pepř
  • parmezán (nasekaný nebo nastrouhaný)

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a lehce orestujte nasekaný česnek.
  2. Přidejte na drobné kostky nakrájená rajčata a nechte vařit do měkka.
  3. Přidejte na nudli rozvařenou bazalku a osolte a opepřete podle chuti.
  4. Mezitím uvařte těstoviny al dente podle návodu na obalu.
  5. Sceděné těstoviny smíchejte s omáčkou z rajčat a dobře promíchejte.
  6. Servírujte posypané čerstvě nasekanou bazalkou a nastrouhaným parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *