2. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Lasagne s domácí omáčkou boloňského ragú
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na klasické italské jídlo – lahodné lasagne s domácí omáčkou boloňského ragú. Jedinečná kombinace těstovin, bohaté masové omáčky a sýra vám zaručí skvělý gastronomický zážitek. Sledujte náš jednoduchý návod a připravte si lahodné jídlo pro celou rodinu nebo přátele. Buon appetito!

Suroviny

  • 500g hovězího mletého masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400g krájených rajčat z plechovky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného bazalky
  • sůl a pepř podle chuti
  • 250g sušených lasagní
  • 200g strouhaného sýra (parmezán, eidam nebo mozzarella)

Postup

  1. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme mleté maso a restujeme, dokud nezmění barvu.
  3. Přidáme krájená rajčata z plechovky, rajčatový protlak, oregano, bazalku, sůl a pepř.
  4. Necháme omáčku provařit alespoň 30 minut na mírném ohni, občas promícháváme.
  5. V troubě si předehřejeme na 180°C.
  6. Na dno pekáče dáme vrstvu omáčky, poté položíme sušené pláty lasagní.
  7. Postupně střídáme vrstvy omáčky a lasagní, dokud nenaplníme celý pekáč.
  8. Poslední vrstvu zakončíme omáčkou a posypeme se strouhaným sýrem.
  9. Pekáč zakryjeme a pečeme v troubě 30 minut, poté odkryjeme a dopečeme 10 minut, dokud sýr nezezlátne.
  10. Hotové lasagne necháme chvíli odpočinout a pak můžeme podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *