2. 4. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Chilli sin carne s avokádem – lahodný vegetariánský pokrm plný chutí a vitamínů. Kombinace fazolí, rajčat, cibule a koření vytvoří skvělou chuťovou explozi, která je ještě umocněna osvěžujícím avokádem. Nechte se okouzlit touto pikantní pochoutkou plnou zdravých ingrediencí!
Suroviny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 1 plechovka červených fazolí
- 1 plechovka rajčat
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička chilli prášku (dle chuti)
- sůl a pepř podle chuti
- 2 avokáda
- sýr (opcionální)
- čerstvá koriandr (na ozdobu)
Postup
- Na pánvi orestujeme na olivovém oleji nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme nakrájenou papriku a necháme chvíli restovat.
- Přidáme fazole z konzervy (dobře opláchnuté), rajčata z konzervy a koření (kmín, papriku, koriandr, chilli, sůl a pepř).
- Necháme vařit zhruba 15-20 minut, dokud se omáčka nezahuťí.
- Před podáváním přidáme nakrájená avokáda a můžeme přidat i sýr (např. strouhaný čedar).
- Pokud máme rádi pikantní jídlo, můžeme přidat ještě více chilli prášku.
- Pokrm ozdobíme čerstvým koriandrem a můžeme podávat s rýží nebo nachos.