2. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Pizza Margherita s bazalkou.
zdroj: Recepty 24/7

Chutná a klasická receptura na italskou pizzu Margheritu s čerstvou bazalkou. Vyzkoušejte domácí pečení a užijte si lahodnou kombinaci rajčat, mozzarelly a bylinky. Naučte se připravit dokonalou pizzu Margheritu krok za krokem!

Suroviny

  • 400g pizzového těsta
  • 200g strouhané mozzarelly
  • 4 rajčata
  • čerstvá bazalka
  • olivový olej
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Rajčata nakrájejte na tenké plátky.
  2. Rozválejte pizzové těsto na plech a potřete ho olivovým olejem.
  3. Položte plátky rajčat na těsto.
  4. Posypte strouhanou mozzarellou.
  5. Předehřejte troubu na 220°C.
  6. Pizzu pečte v troubě asi 15-20 minut, dokud nesyr nabobtná a nezezlátne.
  7. Po upečení posypte drobně nasekanou bazalkou a osolte a opepřete podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *