1. 4. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Květákové maso se zapečenými brambory
zdroj: Recepty 24/7

Květákové maso se zapečenými brambory je lahodné a zdravé jídlo, které si zamilují všichni členové rodiny. Tento recept kombinuje křehký květák s bohatou omáčkou a vrstvou lahodných brambor, které se zapečou do dokonalého zlatavého zlatavého třpytu. Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept doma a udělejte si radost svému podnebí.

Suroviny

  • 1 menší květák
  • 500 g brambor
  • 400 g mletého masa (hovězí nebo vepřové)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička sůl
  • 1/2 lžičky pepř
  • 100 ml smetany
  • 100 g strouhaného sýra
  • olej na pečení

Postup

  1. Nastrouhejte květák na jemno a vařte ho ve vroucí osolené vodě asi 5 minut. Poté sceďte.
  2. Očistěte a nastrouhejte brambory na plátky.
  3. Na pánvi osmažte na oleji na kostičky nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a mleté maso. Přidejte majoránku, sůl a pepř.
  4. Na vymazaný pekáč položte na střídačku cibuli se zapečeným masem, na to květák a nakonec brambory.
  5. Smíchejte smetanu se strouhaným sýrem a polejte jí zapečené brambory. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 45 minut.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *