1. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto se šťavnatými rajčaty a bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Chutné a lahodné risotto se šťavnatými rajčaty a aromatickou bazalkou je skvělou volbou pro všechny milovníky italské kuchyně. Recept je snadno připravitelný a jeho intenzivní chuť vás určitě nadchne. Vyzkoušejte ho ještě dnes!

Suroviny

  • 1 šálek rýže na risotto
  • 2 šálky kuřecího vývaru
  • 2 středně velká rajčata, oloupaná a nakrájená na kostky
  • 1 cibule, jemně nasekaná
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • Čerstvá bazalka, nasekaná
  • Olivový olej
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  2. Přidejte rajčata a nechte je krátce restovat, dokud nezměknou.
  3. Přidejte rýži a restujte ji, dokud nezačne sklovat.
  4. Postupně přilévejte vývar a vařte risotto podle pokynů na obalu rýže.
  5. Přidejte nasekanou bazalku a promíchejte.
  6. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
  7. Servírujte ještě horké a posypané čerstvým parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *