1. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Chutné a lahodné risotto se šťavnatými rajčaty a aromatickou bazalkou je skvělou volbou pro všechny milovníky italské kuchyně. Recept je snadno připravitelný a jeho intenzivní chuť vás určitě nadchne. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- 1 šálek rýže na risotto
- 2 šálky kuřecího vývaru
- 2 středně velká rajčata, oloupaná a nakrájená na kostky
- 1 cibule, jemně nasekaná
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- Čerstvá bazalka, nasekaná
- Olivový olej
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte rajčata a nechte je krátce restovat, dokud nezměknou.
- Přidejte rýži a restujte ji, dokud nezačne sklovat.
- Postupně přilévejte vývar a vařte risotto podle pokynů na obalu rýže.
- Přidejte nasekanou bazalku a promíchejte.
- Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
- Servírujte ještě horké a posypané čerstvým parmazánem.